Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kekin Hazırlanışı

Pudingli ıslak kek, bilinen klasik ıslak kekin üzerine sos olarak puding eklenmesiyle elde edilir. Hazırlanışı, klasik ıslak kek kadar basit olmasına rağmen damak zevkinize göre daha lezzetli olabilecek bir tariftir. Bu yazıda, pudingli ıslak kek hazırlamak için gereken malzemelerden ve tarifin uygulanmasından ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğiz.

Pudingli Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 6-7 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (Kaliteli bir yağ olması özellikle önerilir)
  • 2 su bardağı un

Puding Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket puding
  • 3-4 su bardağı süt

Pudingli Islak Kek Nasıl Yapılır?

Tarif için yukarıda sayılan malzemeler hazırlandıktan sonra, ilk olarak yumurta ve şeker çırpmaya uygun bir kaba dökülerek iyice karışana kadar çırpılır. Bu karışım yeterince karıştıktan sonra hazırlanan sıvı yağ ve süt de eklenerek aynı şekilde çırpma işlemine devam edilir. Bu eklenenler de karışım içinde eridikten sonra, son olarak vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenir ve son çırpma işlemi yapılır. Islak kek kısmının pişirileceği aşama böylece tamamlanmış olur.

Hazırlanan karışım kek kalıbına dökülerek fırında 180 derecede pişirilir. Fırında piştikten sonra kek kalıbı geri alınır ve 1-2 su bardağı süt ile ıslatılarak soğumaya bırakılır. (Islak kekin pişip pişmediğini anlayabilmek için kürdan batırma yöntemi önerilir. Batırılan kürdan temiz olarak çıkarsa kek pişmiş demektir).

Son olarak, üzerindeki tarife uygun olarak puding pişirilir ve hazırlanmış olan ıslak kekin üzeri bununla kaplanır. Pudingli ıslak kek sonrasında buzdolabına konarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ise üzerine tercihen fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi aromalar eklenerek süslemeler yapılabilir. Tüm bu aşamalardan sonra pudingli ıslak kek servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tarımer

12 Temmuz 2024 Cuma

Pudingli ıslak kek tarifi yaparken, kekin fırından çıktığında nasıl yumuşak kalmasını sağlayabilirim? Bu kekin daha yoğun bir lezzet alabilmesi için pudinge ek olarak başka hangi malzemeleri kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tarımer, kekin fırından çıktığında yumuşak kalmasını sağlamak için şu adımları takip edebilirsin: Kek fırından çıktıktan sonra hemen üzerine hafif sıcak süt dökebilirsin, bu kekin nemli ve yumuşak kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, keki sıcak fırından çıkardıktan sonra hemen streç film ile kaplayarak soğumasını engelleyebilirsin, bu da yumuşaklığını koruyacaktır.

Kekin daha yoğun bir lezzet alabilmesi için pudinge ek olarak ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsin. Ayrıca, kek harcına bir miktar kahve veya kakao eklemek de lezzeti yoğunlaştıracaktır. ޞeker oranını dengede tutarak, vanilya veya tarçın gibi aromalar da kullanabilirsin. Bu eklemelerle kekin daha zengin ve tatmin edici bir lezzete sahip olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalıpta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri