Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek, pasta, börek ve çörek gibi çeşitli tatlar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Misafirlerimize beş çaylarının yanında mutlaka tatlı bir şeyler ikram ederiz ya da canımız tatlı bir şeyler istediğinde hemen kalkıp kendimize bir kek çırparız. Bugün sizlere benim de favorim olan limonlu kek tarifini vereceğim. Bu kek sade değil, ıslak bir kek aslında. Islak kek deyince akla hemen çikolatalı ıslak kek gelir. Ancak bu ıslak kek, limonlu ıslak kek. O zaman şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. Şimdiden kolay gelsin.

Limonlu Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 150 gram margarin
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağına yakın un
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin

  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağından az şeker
  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti

Limonlu Islak Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak krem şantiyi hazırlayıp dolapta soğumasını bekleyin. Süt ve toz krem şantiyi bir çırpma kabına alın ve katı bir hal alana kadar çırpın. Çırptıktan sonra dolaba koyun ve soğumasını bekleyin.

Islak kek için ilk olarak şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve iyice çırpın. Yumurta beyaz olana kadar çırparsanız, kekiniz çok güzel kabaracaktır. Daha sonra karışıma margarini, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini katıp bir kaşık yardımı ile karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yavaş bir şekilde karıştırın. Kek karışımını fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.

Kek piştikten ve biraz soğuduktan sonra limon suyunu, şekeri ve suyu bir kapta karıştırıp kekin üzerine dökün. Kek biraz soğuduktan sonra dolaptaki krem şantiyi de kekin üzerine dökün ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kekimiz hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kumanbay

12 Temmuz 2024 Cuma

Limonlu ıslak kek yaparken kekin iyice kabarması için yumurtaları ne kadar süre çırpmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kumanbay, limonlu ıslak kek yaparken yumurtaların iyice çırpılması, kekin kabarması için oldukça önemlidir. Yumurtaları şekerle birlikte yaklaşık 5-7 dakika, krema kıvamına gelene kadar çırpmanızı tavsiye ederim. Bu süre, yumurtaların hacminin artmasını sağlayarak kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri