Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek

Margarinli ıslak kek, neredeyse tüm ev hanımlarının bildiği ve sıkça yaptığı bir tatlı türüdür. Özellikle pasta yapmaya vakti olmayanlar için kurtarıcı bir tarif olarak öne çıkar. Islak kek, pişirilen kekin üzerine dökülen soslarla hazırlanan bir tatlıdır. Genellikle çikolatalı sos tercih edilse de farklı soslarla da hazırlanabilir. Geleneksel kekten daha farklı bir kıvamda hazırlanan bu kek, üzerine dökülen sosu daha iyi çeker ve böylece ortaya oldukça lezzetli bir sonuç çıkar. Margarinli ıslak kek yaparken, kek piştikten sonra bir süre daha fırında tutmanızı öneririz. Bu şekilde kekin dış kabuğu sertleşmez ve yumuşak kaldığı için sosunu daha iyi çeker. Kekin şeklinin bozulmasını istemiyorsanız, kalıptan çıkarmadan önce biraz soğumasını beklemelisiniz. Böylece emekleriniz boşa gitmez ve gönlünüze göre margarinli ıslak kek yapabilirsiniz. Şimdi tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Margarinli Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket (200 gr) margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Kekin Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı kakao
  • Üzerine dökmek için pudra şekeri

Margarinli Islak Kek Nasıl Yapılır?

Margarinli ıslak kek yapımında, keki kakaolu hazırlayacağız. Üzerine dökmek için kullanacağımız çikolatalı sosla daha iyi uyum sağlayacaktır. Bir kabın içinde önce yumurtaları iyice köpürene kadar mikserle çırpalım. Ardından toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Oda sıcaklığındaki margarini, sütü, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek çırpmayı sürdürelim. Unu azar azar ilave ederek malzemelere yedirelim. Kekin hamuru hazır olunca, bunu yağlanmış kek kalıbının içine dökelim. Fırını 175 derecede ısıtarak, keki fırında pişirmeye başlayalım.

Bu sırada sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Bir kâsenin içinde yumurta sarılarını, kakaoyu, toz şekeri ve unu mikserle çırpalım. İçine azar azar suyu ilave edelim. Bu karışımı ocakta ağır ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Kek fırında pişince bir süre beklesin ki kabuğu yumuşak olsun. Fırından aldığınız kek kısa bir süre ılınsın. Bu arada sos da ilk sıcaklığını alır. Artık kekle sosu buluşturabilirsiniz. Sosu kekin üzerine döktükten sonra iyice soğumasını bekleyin. Daha sonra üzerine biraz pudra şekeri serpin. Artık margarinli ıslak kek ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ziver

12 Temmuz 2024 Cuma

Kekin sosu için 8 kaşık kakao kullanmak fazla değil mi? 2 yemek kaşığı kakao yeterli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ziver,

Kek tariflerindeki sos miktarı ve yoğunluğu kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. 8 kaşık kakao, sosun daha yoğun ve koyu olmasını sağlar. Ancak 2 yemek kaşığı kakao da daha hafif ve az yoğun bir sos elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer daha az yoğun bir kakao tadı tercih ediyorsanız, 2 yemek kaşığı kullanmak yeterli olabilir. Deneyerek kendi damak tadınıza en uygun miktarı bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Güncel

Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

2 Yumurtalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

2 Yumurtalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri