Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kurabiye, geleneksel kurabiyelerden farklı olarak, ağızda dağılan gevrek bir dokudan ziyade, şerbet ile birleşerek yumuşak ve ıslak bir lezzet sunar. Bu eşsiz tarif, kakaolu kurabiyelerin şerbetle buluşmasıyla ortaya çıkar. Şimdi, bu nefis tarifi sizlerle paylaşalım. Kolay gelsin.

Islak Kek Kurabiye Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 125 gr. (Yarım paket) margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Şerbeti İçin

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Islak Kek Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak, şerbetimizi hazırlamak için su ile şekeri kaynatalım ve ılımaya bırakalım. Yumurtayı mikser ile güzelce çırpalım. Daha sonra yağ ve şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpalım. Ardından kalan malzemelerin tamamını ilave edip yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamurdan küçük küçük bezeler alalım ve avucumuzda yuvarlayalım. Yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim ve önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayacaktır; bu esnada kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atıp 2-3 saniye beklettikten sonra kevgir yardımıyla tekrar servis tabağına alalım. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Islak Kek Kurabiye tarifinde, kurabiyelerin şerbete batırılma süresi oldukça önemlidir. Kurabiyeler fazla şerbette bekletilirse çok yumuşak olabilir ve formunu kaybedebilir. Ayrıca, şerbetin soğuk, kurabiyelerin ise sıcak olması, kurabiyelerin şerbeti daha iyi çekmesini sağlar. Bu tarifte kullanılan kakao, kurabiyelere yoğun bir çikolata lezzeti katarken, isteğe bağlı olarak kurabiyelerin içine damla çikolata da eklenebilir. Son olarak, kurabiyelerin üzerine serpiştirilen Antep fıstığı ve Hindistan cevizi, görsel olarak şıklık katarken, lezzet açısından da zenginlik sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Kek Sosu Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri