Islak Kek Nasıl Yapılır?
11 Temmuz 2024

Islak Kek Nasıl Yapılır?


Islak kek, yapımı son derece basit olan ve hemen her evde özellikle misafire ikram etmek üzere sık sık yapılan, ev hanımlarının vazgeçilmezi olan lezzetli bir tatlıdır. Islak kek, sade kek kadar basit olmasının yanı sıra, eklenen aromalar ve farklı malzemeler sayesinde daha lezzetli olup diğer kek çeşitlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Bu yazıda, ilk defa deneyecekler için ıslak kek için gerekli malzemelerden ve ıslak kekin hazırlanışından detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 4-5 adet yumurta
  • 2-2,5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Temel olarak ıslak kek yapabilmek için gerekli malzemeler bunlardır. Farklı aromalar denemek isteyenler veya yemek konusunda profesyonel olanlar bu malzemeler dışında kendilerine özgü eklemeler de yapabilirler. Şimdi bu malzemeler yardımıyla ıslak kekin hazırlanışına göz atalım.

Islak Kekin Hazırlanışı

Önceden hazırlanmış olan malzemeler önümüzde hazır bir şekilde dizildikten sonra, ilk olarak yumurtalar ve şeker iyice karışıncaya kadar çırpılır. Daha sonra bu karışımdan yaklaşık bir su bardağı kadarı ayrılır. Geri kalan karışıma kakao, vanilya, un ve kabartma tozu eklenerek, bu malzemeler de karışıma homojen olarak dağılıp iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Bu karışım işlemi tamamlandıktan sonra keki fırında pişirmek için kullanılacak kek kalıbı önceden hazırlanmış sıvı yağ ile yağlanır. Hazırlanan karışım bu kaba konur ve fırında pişmeye bırakılır.

Fırında pişme süresi, kullandığınız fırının cinsine ve pişirme derecesine göre değişir. Kekin yeterince pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz olarak çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek bu aşamaya geldikten sonra fırından alınır ve önceden bir su bardağı kadar ayırdığımız yumurta ve şeker karışımı pişmiş kekin üzerine dökülür.

Islak kekin temel olarak hazırlanışı bu şekildedir. Kek soğuduktan sonra servise hazır hale gelecektir. Fakat üzerine sos yapmak isteyenler için farklı seçenekler mevcuttur. En yaygın olarak kullanılan ceviz, Hindistan cevizi parçacıkları hazırlanmış olan ıslak kekin üzerine serpilebilir. Bunun dışında, kakao, süt, yeterli miktarda şeker ve yarım su bardağı sıvı yağ karışımını ayrı bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırarak bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu durumda ıslak kekin üzerine kakaolu sos ekleyerek daha güzel bir görünüm ve lezzet elde edebilirsiniz. Bu sosa da fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi eklemeler yapabilirsiniz.

"Islak kek nasıl yapılır?" sorusunun cevabını en temel hatlarıyla vermeye çalıştık. Umarız pişirme sırasında yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Kalori?

Sütsüz Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?