Basit Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Basit Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Islak Kek Tarifi

Islak kek, tatlı krizlerinin ilacı, özel günlerin ve küçük davetlerin olmazsa olmazlarından biridir. Gününüzü kurtarmak, misafirlerinizi mutlu etmek ya da sadece damağınızda bu lezzeti hissetmek için kolayca hazırlayabileceğiniz basit bir ıslak kek tarifi sunuyoruz. Kolay gelsin.

Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

Kek İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağının 2 parmak eksiği kadar toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 avuç iri çekilmiş fındık içi
  • 1 paket (5 gram) vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket (10 gram) kabartma tozu

Sos İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1-2 parça bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Hazırlık Aşaması

Fırını 180°C'ye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Küçük ve yuvarlak bir borcamın tabanını tereyağı ile yağlayıp bir kenarda hazır bekletin.

Kek Hamurunun Hazırlanışı

Toz şeker ve yumurtaları derin bir kap içinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, kakao, vanilya ve iri çekilmiş fındık içini ilave edip karıştırın. Elinizdeki karışıma son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip güzelce karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız kakaolu kek hamurunu yağlanmış küçük yuvarlak borcamın içine dökün ve önceden ısıttığınız 180°C fırında kabarıncaya kadar pişirin. Kek kabardıktan sonra fırının ısısını 150°C'ye düşürüp içini çekene kadar kontrollü olarak 30-35 dakika daha pişirin. Pişen keki kürdanla kontrol edip fırından alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

Sosun Hazırlanışı

Kakaoyu, sütü ve toz şekeri küçük bir tencere içine koyun. Hazırladığınız karışımı ocağın üzerinde şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Isınan sosun içine 1-2 parça çikolatayı ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.

Kekin Servis Edilmesi

Ilınmaya bıraktığınız keki bıçak yardımı ile 8 üçgen dilim olacak şekilde dilimleyin. Kekin üzerine, ılığa yakın sıcaklıktaki sosu dökün. Islak kek sosunu çekmesi için biraz dinlendirin. Sosunu çektikten sonra, üzerini arzuya göre süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Kaç Dakikada Pişer?

Islak Kek Kaç Dakikada Pişer?

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri