Islak Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Islak Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Sünger Kek

Islak Sünger Kek, sizin ve ailenizin favori tatlısı haline gelecek bir tariftir. Yumuşak ve süngerimsi bir kekin, tadına doyulmaz bir sos ile buluştuğunda gerçekten leziz bir tat ortaya çıkıyor. Malzemenin çokluğu gözünüzü korkutabilir ancak pratik yapımı ve lezzetiyle ilk aklınıza gelen tatlılardan biri olacaktır.

Islak Sünger Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket çikolata sos
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt (kremşanti için)
  • 1.5 su bardağı süt (kekin üzeri için)

Islak Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpınız. Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediniz. Son olarak sütü de ekleyip karıştırınız. Karışımı kare bir borcama dökünüz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz. Keki kürdan yardımı ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Kek ılımaya başladığında, üzerine 1.5 su bardağı sütü eşit miktarda dökünüz. Kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığınız kremşantiyi üzerine yayınız. Buzdolabında 4 saat kadar bekletiniz. Hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz, aşağıdaki nefis sos tarifini deneyebilirsiniz.

Çikolata Sosu Tarifi

  • 2.5 çay bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 200 gram çikolata

Küçük bir kapta mısır nişastası ve kakaoyu bir miktar su ile eritiniz. Süt ve şekeri bir tencerede kaynatınız. Kaynamış sütün içerisine erittiğiniz nişasta ve kakaoyu ekleyiniz. Karışımı ocaktan aldıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katınız. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız. Çikolata sosu soğuduktan sonra, kremşantili kekin üzerine dökebilir veya dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Islak Sünger Kek'in daha lezzetli olması için bazı ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:

  • Kekin daha kabarık olması için yumurtaları ve şekeri iyice çırpınız.
  • Kakaonun topaklanmaması için elenmiş kakao kullanınız.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra hemen sütü dökmek yerine biraz ılımasını bekleyiniz.
  • Çikolata sosunu daha yoğun bir kıvamda seviyorsanız, nişasta miktarını artırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri