Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dankek Islak Kek

Çat kapı gelen misafirleriniz için çarçabuk hazırlanıp sıcak bir bardak çay eşliğinde misafir ağırlanabilecek nitelikte olan mükemmel bir kek olan Dankek Islak Kek, şahane ve leziz tadı ile damaklarınızı şenlendirmeye aday bir kek türüdür.

Dankek Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt (1 bardağı ayrılacak)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 7-8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi (Üzeri için)

Dankek Islak Kek Nasıl Yapılır?

Dankek Islak Kek yapımına ilk olarak karıştırma kabımıza 3 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla önce düşük ayarda, sonrasında ise mikserin yüksek ayarında 5 dakika kadar şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. İyice çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından üzerine 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekledikten sonra karışımı tekrar karıştıralım ve üzerine 7-8 yemek kaşığı elenmiş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Bu arada unu kek hamurunun kıvamına ve akışkanlığına göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

İyice çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan kek hamurumuzu yağlanmış kelepçeli bir kalıbın içine dökelim. Fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak kalıbı fırına verelim ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar kek kabarıp kızarana kadar pişirelim. Pişen keki fırından almadan önce kürdan testinden geçirelim ve kekimiz piştiyse fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Daha sonra kekin üzerine 1 su bardağı sütün içine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra gezdirerek dökelim. Kek soğuyup şekerli sütü çektikten sonra kelepçeyi açarak keki kalıptan alalım ve buzdolabında en az 3-4 saat kadar beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Muhallebili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütsüz Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Tarçınlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri