Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız ıslak kek, ıslak kekin sosunda yumurta olmadan yapılmasıdır. Normal tariflerde ıslak kekin bütün sıvı malzemeleri koyulur ve bu karışımdan ayrılıp sos olarak kullanılır. Ancak yumurta çiğ olarak koyulup sos pişirilmediğinden tercih edilmeyebilir. Yumurtasız ıslak kek tarifinde yumurta kullanılmadan kek hazırlanır ve daha sonra ayrı olarak sos yapılıp kekin üzerine dökülür. Islak kek yapılırken fırın tepsisini büyük kullanıp ince bir kek hazırlanır. Daha sonra üzerine sos dökülünce kek sosu içine çekerek daha ıslak bir kek hazırlanmış olur. Böylece daha lezzetli bir ıslak kek elde edilir. Yumurtasız ıslak keki kolayca hazırlayarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Yumurtasız Islak Kek Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yumurtasız Islak Kek Sosu İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yumurtasız Islak Kek Nasıl Yapılır?

1. Geniş ve derin bir karıştırma kabına toz şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu koyarak mikser ile iyice çırpın.

2. Unu eleyerek içerisine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Yaklaşık olarak 7-8 yemek kaşığı kadar un yeterli olacaktır. Kabartma tozlu un karışımını yavaş yavaş ekleyip bir taraftan da karıştırmaya devam edin. Kek hamurunun pürüzsüz olması için iyice çırpın.

3. Kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu yavaşça tepsiye dökün. Tepsiyi eliniz ile hafifçe sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirin. Yaklaşık olarak 30-35 dakika sonra kek kabarıp pişmiş olur. Kekin üzerine kürdan ile batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kek pişmediyse kürdan ıslak ve hamurlu çıkacaktır. Eğer kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkar.

4. Bir tencere içerisine toz şeker, kakao ve sıvı yağ koyarak karıştırın. Daha sonra üzerine yavaş yavaş soğuk süt ilave edin. Orta hararetli ateşte tencereyi ocağa koyun. Ara sıra karıştırarak sosu kaynatın. Sos kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak 5 dakika daha kaynatın. Islak kekin yumurtasız hazırlanan sosunu ocaktan indirip soğumaya bırakın.

5. Kek pişip fırından çıkartılınca kare şeklinde dilimleyerek hazırlayın. Hazırladığınız yumurtasız sos da soğuyunca kekin üzerine dökün. Yumurtasız ıslak kekin sosu da döküldükten sonra 1-2 saat kadar dinlendirip servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Kekin içine ceviz veya fındık ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
  • Sosunu döktükten sonra kekin üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlendirirseniz, daha yoğun bir lezzet elde edersiniz.
  • Eğer kakaolu sos yerine meyveli bir sos tercih ediyorsanız, çilek veya vişne püresi kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri