Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu hazırlarken birçok kişi kek karışımına un eklemeden önce bir bardak sıvı karışımdan ayırır ve bu karışımı kek piştikten sonra kekin üzerine döker. Ancak bu durumda, birçok kişi ıslak kekten uzak durmaya çalışır çünkü kek yapımı için yumurta kullanmak ve sosu için de bu çiğ yumurta bulunan sosu kullanmak bazı kişilerin damak zevkine uymayabilir.

Islak Kek Sosu Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Islak Kek Sosu Nasıl Yapılır?

Tüm sos malzemelerimizi bir karıştırma tenceresine alıyoruz. Altını açtığımız tencerede kısık ateşte kek sosumuzun şekeri tamamen eriyene ve kaybolana kadar ısıtmaya devam ediyoruz. Daha sonra sosumuzu soğumaya bırakıp kekinizi hazırlayarak kek piştikten sonra 5 dakika kadar bekletip hazırladığınız sosu kekin üzerine yavaşça ve her yere eşit dağılacak şekilde dökün. Bundan önce kekinizi dilimlemeyi unutmayın ki her yere eşit şekilde dağıtabilirsiniz.

Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş olan 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kekin Hazırlanışı

İlk olarak bir karıştırma kabının içine yumurta ve şekeri alarak krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar mikser yardımıyla çırpmaya devam ediyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekledikten sonra tüm kek harcımızı iyice kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha önce yağlanmış olan fırın tepsisine ya da kalıba bu kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırında 170 derecede 30 dakika kadar keki pişirdikten sonra fırından çıkarıyoruz. Daha önce bahsettiğimiz gibi 5 dakika bekleyip dilimledikten sonra üzerine sosu dökerek beklemeye bırakıyoruz ve iyice soğuyunca servis ediyoruz.

Dilerseniz sosunu ayrı, kekini ayrı hazırlamak yerine hazırladığınız kek harcına un eklemeden evvel bir bardak sos için ayırmanız da uygun olabilir. Ancak bu şekilde hazırlayacağınız kekler için burada bahsettiğimiz kek malzemeleri ölçülerini değil, daha farklı ölçüleri kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kekiniz çok koyu olur ve yemesi de sizin için ya da misafirleriniz için zevkli olmaz. Ayrıca, eğer kendiniz için değil de misafirleriniz için hazırlıyorsanız, kekinizi sosu ayrı hazırlanan tarifimize göre hazırlamanız herkesin damak tadına uyması açısından daha uygun olacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Kek Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dankek Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Borcamda Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri