Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı ıslak kek, sevdiklerinize veya kendinize tatlı bir şölen yaratmak istediğinizde yapabileceğiniz özel bir tariftir. Yapılışı biraz emek gerektirse de lezzetiyle bu çabaya değer. Kadınlar arasında yapılan günlerde, misafirleriniz geldiğinde veya canınız çikolatalı tatlılar çektiğinde bu tarifi hazırlayarak güzel ve tatlı bir gün geçirebilirsiniz.

Çikolatalı Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

Keki için

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar elenmiş un

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

Çikolata Sosu için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı silme nişasta
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Kekimizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek mikserin yüksek ayarıyla çırpalım. Şeker ve yumurtalar kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından kar haline gelen karışımın üzerine 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı nişasta, 4 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyelim. Karışımı tahta kaşık yardımıyla birkaç kez karıştırdıktan sonra üzerine elenmiş unu azar azar ilave edelim ve karışım pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar karıştıralım. Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım.

Kekimiz pişerken çikolata sosunu yapmaya geçelim. Ufak bir tencereye 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ilave ederek karışımı ocağa alalım. Sürekli karıştırarak sosumuz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.

Sosumuzu ocaktan almadan 5 dakika önce bir paket bitter çikolatayı parçalara ayırarak sosun içine ekleyelim. Çikolata eridikten sonra sosumuzu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra kekimizin diğer ıslatma sosunu hazırlamak için ayrı bir küçük tencereye 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı ekleyerek eritelim. Üzerine 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao ve yarım su bardağı toz şeker ekleyelim. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak sosumuzun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Sosu kaynatmadan ocaktan alalım.

Ardından pişen keki fırından alarak 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim. Üzerine kaynatmadan hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim ve sos dökülmüş keki buzdolabına alarak en az 3-4 saat kadar bekletelim. Bu sürenin sonunda keki dolaptan çıkararak üzerine soğumaya bıraktığımız çikolatalı sosu dökelim. Dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Yapılışı ve Malzemeleri

Islak Kek Yapılışı ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri