Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kağıtta Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Islak Kek

Kek, herkesin sevdiği ve sıkça yaptığı tatlılar arasında yer alır. Kek çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de ıslak kek olmaktadır. Islak kekin yapımı hem oldukça pratik hem de çok lezzetlidir. Sunuma ve lezzete önem verenler genellikle kağıtta ıslak keki tercih ederler. Kağıtta ıslak kekin sunumu oldukça şıktır.

Malzeme Listesi

  • 4 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt (ekstra)
  • Kağıt kek kalıpları

Hazırlanışı

Kağıtta ıslak kek yapmak için öncelikle geniş bir kabın içine yumurtaları kırın. Yumurtaları kırdıktan sonra üzerine şekeri ilave edin.

Yumurta ve şeker karışımını köpük köpük olana kadar çırpın. Çırparken kolaylık sağlaması için çırpma teli veya mikser kullanabilirsiniz. Yumurta ve şeker karışımı ne kadar köpürürse kek de o kadar kabaracaktır. Çırpma işlemi bittikten sonra içine sıvı yağ ve sütü ilave ederek karıştırın.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra kakaoyu da ekleyerek karıştırın. Bütün malzemeleri ekledikten sonra, elde ettiğiniz karışımdan 1 su bardağı kadar ayırın. Ayırdıktan sonra kalan karışımın içine unu ilave edin. Unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştırın. Kek kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Kek kıvamına geldikten sonra kek kalıplarını fırın tepsisine dizin. Daha sonra hazırladığınız keki kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra kekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kekler piştikten sonra, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ayırdığınız karışımı bir kabın içine koyun ve bu karışımın içine 1 su bardağı süt ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı bir kaşık yardımıyla keklerin üzerine gezdirin. Böylece kağıtta ıslak kekiniz hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kağıtta ıslak kek yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır:

  • Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpmak, kekin kabarmasını sağlar.
  • Kakao ve diğer malzemeleri ilave ettikten sonra karışımı çok fazla çırpmamaya özen gösterin. Aksi takdirde kekiniz sert olabilir.
  • Fırını önceden ısıtmak, kekin daha eşit bir şekilde pişmesini sağlar.
  • Kekin üzerine dökeceğiniz sosu hazırlarken, sütün oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu, kekin daha iyi emmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çaylı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Kalori?

Islak Kek Kalori?

Güncel

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Güncel

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri