Muhallebili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Muhallebili Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Islak Kek

Muhallebili ıslak kek, muhteşem bir kek tarifi ile misafirlerinizi kıskandırmak istiyorsanız bu kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Küçük büyük herkesin damak tadına uygun olan bu tarif, özellikle çocukların favorisi olacak. Muhallebiyle buluşan kek adeta bir pasta görünümünde ve tadında olacak. Yapımı oldukça basit olmasına rağmen ortaya çıkan sonuç mükemmel olacak. Muhallebili ıslak kekin yapılışı nasıl, hangi malzemeler kullanılarak yapılıyor, gelin birlikte hazırlayarak bakalım.

Gerekli Malzemeler

Kek İçin:

  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı süt

Crema İçin:

  • 1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 1 paket kakaolu bisküvi veya kakao

Muhallebili Islak Kek Nasıl Yapılır?

Kekin Hazırlanışı:

İlk olarak yumurtalar derin bir kabın içine kırılır. Üzerine toz şeker eklenip mikserle iyice çırpılır. Yumurta ve şeker karışımı kabarıp köpürdükten sonra, un ve kakao elekten geçirilip, yavaş yavaş karışıma eklenir. Hamurun kıvamı boza kıvamında olmalıdır. Bu kıvama ulaşıldığında kabartma tozu ve vanilya da elekten geçirilerek ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla yaklaşık 1 dakika daha çırpılır. Kare bir tepsinin tabanı yağlanır ve hafifçe unlanır. Hazırlanan kek hamuru eşit şekilde tepsiye dökülür. Fırın önceden 170 dereceye ısıtılır ve kek fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika içinde pişen keke, fırından almadan önce kürdan testi yapılır. Kürdan keke batırılır, eğer hamur bulaşığı olmazsa kek pişmiş demektir.

Muhallebinin Hazırlanışı:

Muhallebiyi hazırlamak için bir sos tenceresine süt, un, toz şeker ve vanilya eklenip önce karıştırılır. Daha sonra ocakta koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak mikserle iyice çırpılır. Kabuklanmaması için ara ara tahta kaşıkla karıştırılır. Ayrı bir kapta krem şanti bir su bardağı süt ile çırpılarak koyu bir kıvam alması sağlanır. Hazırlanan krem şanti, pişirilen muhallebiye eklenip iyice karıştırılır.

Kekin Birleştirilmesi:

Fırından alınan kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açılır. Üzerine bir su bardağı soğuk süt dökülerek kekin her tarafı eşit şekilde ıslatılır. Islanan kekin üzerine hazırlanan muhallebi dökülüp, spatula yardımıyla düzlenir. Kakaolu bisküviler mutfak robotundan geçirilip un haline getirilir. Ezilen bisküviler muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır. Bu aşamada kakaolu bisküvi yerine kakao da kullanılabilir. Kakao bir çay süzgeci yardımıyla kekin üzerine elenir. Hazır hale gelen kek buzdolabına alınarak en az 2 saat dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kare şeklinde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Margarinli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarçınlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri