Bitter çikolatalı ıslak kek, özellikle bitter çikolata sevenler için yapılabilecek en leziz keklerden biridir. Bitter çikolata severler genellikle normal çikolatayı tercih etmezler ve aynı şekilde normal çikolata severler de bitter çikolatayı tercih etmeyebilirler. Bu yüzden herkesin damak zevkine uygun kekleri bulması ve temin etmesi zor olabilir. Genellikle de bitter türleri dışarıda hazır ürünlerde neredeyse hiç yok denecek kadar azdır. Bitter çikolata severlerin kendi kendilerine evlerinde istedikleri gibi bir kek yapabilmesine olanak sağlamak için bu tarifi sizlerle paylaşacağım. Yapılışı çok kolay ve basit olan bu bitter çikolatalı ıslak kek için sadece biraz zaman ayırmanız yeterli olacaktır. Bitter Çikolatalı Islak Kek Malzemeleri
Sosu İçin
Bitter Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?Kekimize başlamadan önce harcımızı yapacağımız derin bir kâse ayarlamalıyız. Kâse içerisine yumurtalar ve şeker ilave edildikten sonra iyice çırpılmalıdır. Eriyen şekerle beraber içerisine süt, vanilya, kabartma tozu, kakao ve sıvı yağ ilave edilerek tekrar çırpılmalıdır. Malzemeler eriyip birbirine iyice karıştıktan sonra, bitter çikolatamızı bir tava içerisinde süt ile erittikten sonra karışımın içerisine ilave ederiz. Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp bir kenara aldıktan sonra, en son olarak da un ilave edilmelidir. Çırpılarak un da karışımın içerisinde iyice özdeşleştiğinde elde edilen homojen kıvam, önceden yağlanmış borcam içerisine konulur. Daha sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konulur ve ortalama 20-25 dakika pişmeye bırakılır. Herkesin fırını aynı sürede pişirme gerçekleştiremeyebilir, bu yüzden kekin piştiğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kekimiz fırında pişerken, sosu için ayırdığımız karışımı önümüze alarak fırından çıkan kekin ilk sıcağının geçmesini bekleriz. Kekin ilk sıcağı geçtikten sonra, ayırdığımız karışımı üzerine dökerek ıslak bir görünüm kazanmasını sağlarız. Artık bitter çikolatalı ıslak kekimiz hazır ve servis edilebilir. Afiyet olsun. |
Bitter çikolatalı ıslak kek tarifi için neden özellikle tam yağlı süt kullanmamız gerekiyor? Tam yağlı süt yerine yağsız süt kullanırsak kekin dokusu veya tadı nasıl etkilenir?
Cevap yazIslam, bitter çikolatalı ıslak kek tarifinde tam yağlı süt kullanmanın nedeni, kekin daha zengin ve nemli bir dokuya sahip olmasını sağlamaktır. Tam yağlı süt, içeriğindeki yağ sayesinde kekin daha yumuşak ve lezzetli olmasına katkıda bulunur. Eğer yağsız süt kullanırsanız, kekin dokusu daha kuru ve sert olabilir, ayrıca lezzeti de tam yağlı süt kullanıldığındaki kadar yoğun olmayabilir. Bu nedenle, en iyi sonuçları elde etmek için tarifte belirtilen malzemelere sadık kalmak önemlidir.